Home » Re-integratie » Reintegratiebureau Purmerend

Re-integratiebureau Purmerend

Een van je teamleden kampt momenteel met ziekte en is gedurende een aanzienlijke periode afwezig geweest.
Deze afwezigheid kan diverse oorzaken hebben, variërend van medische problemen tot niet-medische uitdagingen. Als werkgever in Purmerend sta je voor de complexe taak om verzuim- en re-integratieprocessen te managen. Bij ons, als re-integratiebureau in Purmerend, staan we klaar om specifieke ondersteuning te bieden in deze situaties.

Werkgevers worden vaak geconfronteerd met onzekerheden wanneer een werknemer niet in staat is zijn taken uit te voeren. Situaties waarin vragen kunnen rijzen, zijn onder andere:

Een werknemer die gedurende langere tijd ziek is en niet aanwezig kan zijn op het werk.
De oorzaak van het verzuim is niet louter medisch, bijvoorbeeld door schulden, een scheiding, het verlies van een dierbare, mantelzorg, of intimidatie op de werkplek.
De afwezigheid is het gevolg van een ernstige medische aandoening die intensieve behandeling vereist.
Er is sprake van een arbeidsconflict, wat heeft geleid tot ziektemelding door de werknemer.
De bedrijfsarts een tweede spoor traject adviseert.

Als werkgever is het begrijpelijk dat je vragen hebt over hoe je het beste kunt omgaan met dergelijke situaties. Tijdig handelen is cruciaal om re-integratiemogelijkheden optimaal te benutten.

 

Wat omvat onze re-integratiebegeleiding?
Zowel werkgever als werknemer dragen verantwoordelijkheid voor re-integratie-inspanningen. Belangrijk om te weten is dat je als werkgever gedurende twee jaar verplicht bent het loon van de zieke werknemer door te betalen.

Het re-integratieproces doorloopt verschillende fasen:

De eerste stap is het proberen om de werknemer terug te laten keren naar het oorspronkelijke werk.
Vervolgens wordt onderzocht of de werknemer kan terugkeren naar aangepast eigen werk.
Als de eerste twee stappen niet haalbaar zijn, wordt gezocht naar ander passend werk binnen de organisatie, bekend als Spoor 1.
Als Spoor 1 niet haalbaar is, wordt er gezocht naar ander passend werk buiten de organisatie, bekend als Spoor 2.

De Wet verbetering poortwachter leidt dit proces, waarbij het UWV als toezichthouder fungeert. Meer informatie over de verwachtingen voor zowel werkgever als werknemer is te vinden in de Werkwijzer Poortwachter.

 

Wat bieden wij?
Tijdig professionele verzuimbegeleiding inschakelen kan aanzienlijk bijdragen aan het voorkomen van onnodig en langdurig verzuim, het stimuleren van re-integratiekansen en het vermijden van hoge kosten.

Onze diensten omvatten:

Spoor 1: begeleiding, ondersteuning en advies in de re-integratie, waarbij werknemer terugkeert in het oorspronkelijke werk of ander passend werk binnen de eigen organisatie.
Spoor 2: begeleiding, ondersteuning en advies in de re-integratie, waarin gezocht wordt naar ander passend werk in een andere organisatie.
Spoor 1 en 2 combinatie: begeleiding, ondersteuning en advies in de re-integratie, waarin de re-integratiekansen optimaal worden benut.

Wij handelen altijd volgens de Wet verbetering poortwachter en hanteren de Werkwijzer Poortwachter in onze begeleiding.

Engel & Cleary, het re-integratiebureau van Purmerend, nodigt je uit voor een vrijblijvend gesprek om jouw verzuimsituatie en opties te bespreken.

Bel direct 075 - 207 30 12
Stuur een email
Workshops

Wij helpen met re-integratie in

AmsterdamAlkmaar – Assendelft – Beemster – Beverwijk – Castricum – Graft – Haarlem – Heerhugowaard – IJmuiden – Koedijk – Krommenie – Landsmeer – Oostzaan – Oudorp – Purmerend – Stompetoren – Uitgeest – Wormer – Wormerveer – Zaandam – Zaandijk – Zaanstad

Comments are closed.

Google-Beoordeling
5.0
Gebaseerd op 10 recensies
js_loader