Home » Outplacement

Outplacement

Het dienstverband van jouw werknemer eindigt en je wilt helpen van werk naar werk.
Het kan gebeuren dat jouw werknemer zijn of haar baan verliest als gevolg van een reorganisatie, hij of zij niet naar behoren functioneert of jullie samen besluiten het contract te beëindigen. In deze gevallen kun je overwegen een outplacementtraject aan te bieden.

 

Wat houdt outplacement in?
Outplacement is een begeleidingstraject voor werknemers die hun baan verliezen. Het doel is om je werknemer te helpen een nieuwe baan te vinden. Het traject kan verschillende vormen aannemen, zoals persoonlijke begeleiding, trainingen, workshops, netwerkbijeenkomsten en coaching, afhankelijk van wat het beste past bij de behoeften, kwaliteiten, wensen en doelen van je werknemer.

Door outplacement krijgt je werknemer de kans om zijn of haar vaardigheden en talenten verder te ontwikkelen, een nieuw netwerk op te bouwen en zichzelf goed te presenteren op de arbeidsmarkt. Dit alles vergroot de kans dat hij of zij succesvol een nieuwe baan vindt.

Bovendien…

…is outplacement niet alleen gunstig voor je werknemer, maar ook voor jou als werkgever. Het draagt bij aan een positief bedrijfsimago en kan de impact van een reorganisatie op de resterende werknemers verminderen. Het inhuren van een outplacementbureau is dus een goede investering voor zowel je werknemer als voor jou als werkgever.

 

Wat bieden wij?
In ons outplacementtraject komen verschillende onderwerpen aan bod, denk hierbij aan:

Omgaan met verandering en aanvaarden verlies van baan.
Persoonsoriëntatie en loopbaanonderzoek.
Loopbaanadvies.
Zoek- en werkprofiel.
Onderscheidend curriculum vitae, professionele profielfoto en presentatie.
Sollicitatievaardigheden en gesprekstechnieken.
Arbeidsmarktoriëntatie en -benadering.
Nazorg.

Het doel van outplacement is om de overgang naar een nieuwe baan zo soepel mogelijk te laten verlopen en de duur van werkloosheid te minimaliseren.

Neem vrijblijvend contact met ons op om jouw situatie en opties te bespreken.

Bel direct 075 - 207 30 12
Stuur een email
Outplacement

Comments are closed.

Google-Beoordeling
5.0
Gebaseerd op 10 recensies
js_loader