Home » Re-integratie » Reintegratiebureau Oostzaan

Re-integratiebureau Oostzaan

Een van jouw medewerkers is ziek en heeft al geruime tijd niet kunnen werken.
De oorzaken hiervan kunnen uiteenlopen van medische kwesties tot niet-medische uitdagingen. Als werkgever kan het een complexe taak zijn om het verzuim- en re-integratieproces te beheren. Als re-integratiebureau in Oostzaan staan wij paraat om ondersteuning te bieden in deze situaties.

Werkgevers worden vaak geconfronteerd met vraagtekens wanneer een werknemer niet in staat is om te werken. Situaties waarin je als werkgever je afvraagt wat te doen, kunnen onder andere zijn:

De werknemer is al geruime tijd ziek en afwezig.
De oorzaak van het verzuim is niet puur medisch, zoals bij schulden, een scheiding, het verlies van een dierbare, mantelzorg, of intimidatie op de werkplek.
Het verzuim is het gevolg van een ernstige medische aandoening die intensieve behandeling vereist.
Er is een arbeidsconflict, en de werknemer heeft zich ziek gemeld.
De bedrijfsarts een tweede spoor traject adviseert.

Het is begrijpelijk dat je als werkgever twijfels hebt over de aanpak van dergelijke situaties. Het is van groot belang om tijdig actie te ondernemen en kansen voor re-integratie te benutten.

 

Wat omvat re-integratiebegeleiding?
Zowel werkgever als werknemer dragen verantwoordelijkheid voor re-integratie-inspanningen. Gedurende twee jaar ben je als werkgever verplicht het loon van de zieke werknemer door te betalen.

Het re-integratieproces doorloopt de volgende stappen:

De eerste stap is het proberen om de werknemer terug te laten keren naar het oorspronkelijke werk.
Vervolgens wordt onderzocht of de werknemer kan terugkeren naar aangepast eigen werk.
Als de eerste twee stappen niet haalbaar zijn, wordt gezocht naar ander passend werk binnen de organisatie, bekend als Spoor 1.
Als Spoor 1 niet haalbaar is, wordt er gezocht naar ander passend werk buiten de organisatie, bekend als Spoor 2.

De Wet verbetering poortwachter leidt dit proces, waarbij het UWV als toezichthouder fungeert. Meer informatie over de verwachtingen voor zowel werkgever als werknemer is te vinden in de Werkwijzer Poortwachter.

 

Wat bieden wij?
Het tijdig inschakelen van professionele verzuimbegeleiding kan aanzienlijk bijdragen aan het voorkomen van onnodig en langdurig verzuim, het bevorderen van re-integratiekansen en het vermijden van hoge kosten.

Onze diensten omvatten:

Spoor 1: begeleiding, ondersteuning en advies in de re-integratie, waarbij werknemer terugkeert in het oorspronkelijke werk of ander passend werk binnen de eigen organisatie.
Spoor 2: begeleiding, ondersteuning en advies in de re-integratie, waarin gezocht wordt naar ander passend werk in een andere organisatie.
Spoor 1 en 2 combinatie: begeleiding, ondersteuning en advies in de re-integratie, waarin de re-integratiekansen optimaal worden benut.

Wij handelen altijd volgens de Wet verbetering poortwachter en hanteren de Werkwijzer Poortwachter in onze begeleiding.

Engel & Cleary, het re-integratiebureau van Oostzaan, nodigt je uit om vrijblijvend contact met ons op te nemen om jouw verzuimsituatie en opties te bespreken.

Bel direct 075 - 207 30 12
Stuur een email
Workshops

Wij helpen met re-integratie in

AmsterdamAlkmaar – Assendelft – Beemster – Beverwijk – Castricum – Graft – Haarlem – Heerhugowaard – IJmuiden – Koedijk – Krommenie – Landsmeer – Oostzaan – Oudorp – Purmerend – Stompetoren – Uitgeest – Wormer – Wormerveer – Zaandam – Zaandijk – Zaanstad

Comments are closed.

Google-Beoordeling
5.0
Gebaseerd op 10 recensies
js_loader