Home » Re-integratie » Reintegratiebureau Koedijk

Re-integratiebureau Koedijk

Een van jouw werknemers bevindt zich al geruime tijd in een periode van ziekte.
Dit wordt mogelijk beïnvloed door diverse oorzaken, zowel medisch als niet-medisch. Als werkgever in Koedijk sta je voor de uitdaging van verzuim- en re-integratieprocessen. Bij ons, als re-integratiebureau in Koedijk, kun je rekenen op ondersteuning in deze complexe situaties.

Werkgevers staan vaak voor vraagtekens wanneer een werknemer niet in staat is om te werken. Denk aan situaties waarin:

Jouw werknemer al enige tijd ziek is en niet aan het werk is.
De oorzaak van het verzuim niet uitsluitend medisch is, zoals schulden, een scheiding, het verlies van een dierbare, mantelzorg, of intimidatie op de werkplek.
Het verzuim voortkomt uit een ernstige medische aandoening die intensieve behandeling vereist.
Er is sprake van een arbeidsconflict, en jouw werknemer heeft zich ziek gemeld.
De bedrijfsarts een tweede spoor traject adviseert.

Het is begrijpelijk dat je als werkgever onzekerheden hebt over hoe je moet omgaan met dergelijke situaties. Het is van groot belang om tijdig actie te ondernemen en kansen voor re-integratie te benutten.

 

Wat omvat re-integratiebegeleiding?
Zowel werkgever als werknemer zijn verantwoordelijk voor re-integratie-inspanningen. Het is cruciaal om te weten dat je als werkgever gedurende twee jaar verplicht bent om het loon van de zieke werknemer door te betalen.

Het re-integratieproces doorloopt de volgende fasen:

De eerste stap is het proberen om de werknemer terug te laten keren naar het oorspronkelijke werk.
Vervolgens wordt onderzocht of de werknemer kan terugkeren naar aangepast eigen werk.
Als de eerste twee stappen niet haalbaar zijn, wordt gezocht naar ander passend werk binnen de organisatie, bekend als Spoor 1.
Als Spoor 1 niet haalbaar is, wordt er gezocht naar ander passend werk buiten de organisatie, bekend als Spoor 2.

De Wet verbetering poortwachter leidt dit proces, waarbij het UWV als toezichthouder fungeert. Meer informatie over de verwachtingen voor zowel werkgever als werknemer is te vinden in de Werkwijzer Poortwachter.

 

Wat bieden wij?
Tijdig professionele verzuimbegeleiding inschakelen kan aanzienlijk helpen bij het voorkomen van onnodig en langdurig verzuim, het stimuleren van re-integratiekansen en het vermijden van hoge kosten.

Onze diensten omvatten:

Spoor 1: begeleiding, ondersteuning en advies in de re-integratie, waarbij werknemer terugkeert in het oorspronkelijke werk of ander passend werk binnen de eigen organisatie.
Spoor 2: begeleiding, ondersteuning en advies in de re-integratie, waarin gezocht wordt naar ander passend werk in een andere organisatie.
Spoor 1 en 2 combinatie: begeleiding, ondersteuning en advies in de re-integratie, waarin de re-integratiekansen optimaal worden benut.

Wij handelen altijd volgens de Wet verbetering poortwachter en hanteren de Werkwijzer Poortwachter in onze begeleiding.

Engel & Cleary, het re-integratiebureau van Koedijk, nodigt je uit om vrijblijvend contact met ons op te nemen om jouw verzuimsituatie en opties te bespreken.

Bel direct 075 - 207 30 12
Stuur een email
Workshops

Wij helpen met re-integratie in

AmsterdamAlkmaar – Assendelft – Beemster – Beverwijk – Castricum – Graft – Haarlem – Heerhugowaard – IJmuiden – Koedijk – Krommenie – Landsmeer – Oostzaan – Oudorp – Purmerend – Stompetoren – Uitgeest – Wormer – Wormerveer – Zaandam – Zaandijk – Zaanstad

Comments are closed.

Google-Beoordeling
5.0
Gebaseerd op 10 recensies
js_loader