Home » Re-integratie » Reintegratiebureau Alkmaar

Re-integratiebureau Alkmaar

Jouw werknemer bevindt zich in een situatie van langdurig ziekteverzuim.
Dit kan diverse oorzaken hebben, variërend van medische tot niet-medische kwesties. Het managen van het verzuim- en re-integratieproces als werkgever kan een complexe uitdaging zijn. Hier bieden wij als re-integratiebureau in Alkmaar onze expertise aan om je te ondersteunen.

Voor veel werkgevers roept het uitvallen van een werknemer vragen op over wat te doen in verschillende situaties, zoals:

Je werknemer is al geruime tijd ziek en niet aan het werk.
De oorzaak van het verzuim is niet medisch, zoals financiële problemen, echtscheiding, het verlies van een dierbare, mantelzorg, of intimidatie op de werkplek.
Het verzuim is te wijten aan een ernstige medische aandoening die intensieve behandeling vereist.
Er sprake is van een arbeidsconflict en jouw werknemer zich ziek heeft gemeld.
De bedrijfsarts een tweede spoor traject adviseert.

Het is begrijpelijk dat je als werkgever onzeker bent over hoe je met dergelijke verzuimsituaties moet omgaan en welke stappen je wel of niet mag ondernemen. Tijd is vaak van essentieel belang, en het kan zonde zijn als er kostbare maanden voorbijgaan zonder adequate re-integratie-inspanningen.

 

Wat houdt re-integratiebegeleiding in?
In het kader van re-integratie in Alkmaar zijn zowel de werkgever als de werknemer verantwoordelijk voor de inspanningen. Het is belangrijk op te merken dat werkgevers verplicht zijn om gedurende twee jaar het loon van de zieke werknemer door te betalen.

Het re-integratieproces volgt een vastgesteld patroon:

De eerste stap is het proberen om de werknemer terug te laten keren naar het oorspronkelijke werk.
Vervolgens wordt onderzocht of de werknemer kan terugkeren naar aangepast eigen werk.
Indien de eerste twee stappen niet haalbaar zijn, wordt gezocht naar ander passend werk binnen de organisatie, bekend als Spoor 1.
Als Spoor 1 niet haalbaar is, wordt er gezocht naar ander passend werk buiten de organisatie, bekend als Spoor 2.

De Wet verbetering poortwachter geeft leiding aan dit proces, met het UWV als de handhaver van deze wet. Meer informatie over wat er van jou en jouw werknemer wordt verwacht, is te vinden in de Werkwijzer Poortwachter.

 

Wat bieden wij?
Tijdig professionele verzuimbegeleiding inschakelen kan aanzienlijk helpen bij het voorkomen van onnodig en langdurig verzuim, het stimuleren van re-integratiekansen en het vermijden van hoge kosten.

Denk hierbij aan:

Spoor 1: begeleiding, ondersteuning en advies in de re-integratie, waarbij werknemer terugkeert in het oorspronkelijke werk of ander passend werk binnen de eigen organisatie.
Spoor 2: begeleiding, ondersteuning en advies in de re-integratie, waarin gezocht wordt naar ander passend werk in een andere organisatie.
Spoor 1 en 2 combinatie: begeleiding, ondersteuning en advies in de re-integratie, waarin de re-integratiekansen optimaal worden benut.

Wij handelen altijd volgens de Wet verbetering poortwachter en hanteren de Werkwijzer Poortwachter in onze begeleiding.

Engel & Cleary, het re-integratiebureau van Alkmaar, nodigt je uit om vrijblijvend contact met ons op te nemen om jouw verzuimsituatie en opties te bespreken.

Bel direct 075 - 207 30 12
Stuur een email
Workshops

Wij helpen met re-integratie in

AmsterdamAlkmaar – Assendelft – Beemster – Beverwijk – Castricum – Graft – Haarlem – Heerhugowaard – IJmuiden – Koedijk – Krommenie – Landsmeer – Oostzaan – Oudorp – Purmerend – Stompetoren – Uitgeest – Wormer – Wormerveer – Zaandam – Zaandijk – Zaanstad

Comments are closed.

Google-Beoordeling
5.0
Gebaseerd op 10 recensies
js_loader