Home » Re-integratie » Reintegratiebureau Uitgeest

Re-integratiebureau Uitgeest

Jouw werknemer bevindt zich momenteel in een situatie van ziekte en is al geruime tijd niet in staat geweest om te werken.
De redenen voor deze afwezigheid kunnen uiteenlopen van medische aandoeningen tot niet-medische zaken. Als werkgever kan het een complexe taak zijn om het proces van verzuim en re-integratie goed te doorlopen. Wij, als re-integratiebureau in Uitgeest, staan paraat om ondersteuning te bieden.

Voor veel werkgevers brengt de langdurige afwezigheid van een werknemer vele vraagtekens met zich mee. Situaties waarin je je als werkgever kunt afvragen wat te doen, zijn onder andere:

Je werknemer al geruime tijd ziek is en niet aan het werk kan.
De oorzaak van de afwezigheid niet medisch is, bijvoorbeeld door schulden, een scheiding, het verlies van een dierbare, mantelzorg, of intimidatie op de werkplek.
De afwezigheid het gevolg is van een ernstige medische aandoening die intensieve behandeling vereist.
Er sprake is van een arbeidsconflict en jouw werknemer zich ziek heeft gemeld.
De bedrijfsarts een tweede spoor traject adviseert.

Het is begrijpelijk dat je als werkgever twijfels hebt over hoe je met dergelijke verzuimsituaties moet omgaan. Het is van groot belang om snel en effectief te handelen om de re-integratiekansen te bevorderen en onnodig langdurig verzuim te voorkomen.

 

Wat houdt re-integratiebegeleiding in?
Bij re-integratie in Uitgeest dragen zowel de werkgever als de werknemer verantwoordelijkheid voor de inspanningen. Het is essentieel om te weten dat je als werkgever verplicht bent het loon van de werknemer gedurende twee jaar door te betalen bij ziekte.

Het re-integratieproces verloopt doorgaans in de volgende stappen:

De eerste stap is het proberen om de werknemer terug te laten keren naar het oorspronkelijke werk.
Vervolgens wordt onderzocht of de werknemer kan terugkeren naar aangepast eigen werk.
Als de eerste twee stappen niet haalbaar zijn, wordt gezocht naar ander passend werk binnen de organisatie, bekend als Spoor 1.
Als Spoor 1 niet haalbaar is, wordt er gezocht naar ander passend werk buiten de organisatie, bekend als Spoor 2.

De Wet verbetering poortwachter leidt dit proces, waarbij het UWV als toezichthouder fungeert. Meer informatie over de verwachtingen voor zowel werkgever als werknemer is te vinden in de Werkwijzer Poortwachter.

 

Wat bieden wij?
Het inschakelen van tijdige professionele verzuimbegeleiding kan aanzienlijk helpen bij het voorkomen van onnodig langdurig verzuim.

Onze diensten omvatten:

Spoor 1: begeleiding, ondersteuning en advies in de re-integratie, waarbij werknemer terugkeert in het oorspronkelijke werk of ander passend werk binnen de eigen organisatie.
Spoor 2: begeleiding, ondersteuning en advies in de re-integratie, waarin gezocht wordt naar ander passend werk in een andere organisatie.
Spoor 1 en 2 combinatie: begeleiding, ondersteuning en advies in de re-integratie, waarin de re-integratiekansen optimaal worden benut.

Wij werken altijd volgens de Wet verbetering poortwachter en hanteren de Werkwijzer Poortwachter in onze begeleiding.

Engel & Cleary, het re-integratiebureau van Uitgeest, staat klaar om vrijblijvend contact op te nemen en jouw verzuimsituatie en opties te bespreken.

Bel direct 075 - 207 30 12
Stuur een email
Workshops

Wij helpen met re-integratie in

AmsterdamAlkmaar – Assendelft – Beemster – Beverwijk – Castricum – Graft – Haarlem – Heerhugowaard – IJmuiden – Koedijk – Krommenie – Landsmeer – Oostzaan – Oudorp – Purmerend – Stompetoren – Uitgeest – Wormer – Wormerveer – Zaandam – Zaandijk – Zaanstad

Comments are closed.

Google-Beoordeling
5.0
Gebaseerd op 10 recensies
js_loader