Home » Re-integratie » Reintegratiebureau Oudorp

Re-integratiebureau Oudorp

Een van jouw teamleden is momenteel ziek en heeft gedurende een langere periode niet kunnen deelnemen aan het werk.
Deze afwezigheid kan voortkomen uit diverse factoren, zowel van medische aard als niet-medische uitdagingen. Als werkgever in Oudorp sta je voor de complexe taak van het managen van verzuim- en re-integratieprocessen. Als re-integratiebureau in Oudorp staan wij klaar om ondersteuning te bieden in deze specifieke situaties.

Werkgevers worden vaak geconfronteerd met onzekerheden wanneer een werknemer niet in staat is om zijn taken uit te voeren. Als werkgever kunnen vragen opkomen in situaties waarin:

Een werknemer gedurende langere tijd ziek is en niet op het werk verschijnt.
De oorzaak van het verzuim niet enkel medisch van aard is, bijvoorbeeld door schulden, een scheiding, het verlies van een dierbare, mantelzorg, of intimidatie op de werkplek.
De afwezigheid het gevolg is van een ernstige medische aandoening die intensieve behandeling vereist.
Er sprake is van een arbeidsconflict, wat heeft geleid tot ziektemelding door de werknemer.
De bedrijfsarts een tweede spoor traject adviseert.

Als werkgever is het begrijpelijk dat je met vragen zit over hoe je het beste kunt omgaan met dergelijke situaties. Het tijdig ondernemen van actie is van cruciaal belang om re-integratiemogelijkheden optimaal te benutten.

 

Wat omvat onze re-integratiebegeleiding?
Zowel werkgever als werknemer dragen verantwoordelijkheid voor re-integratie-inspanningen. Het is van belang te weten dat je als werkgever gedurende twee jaar verplicht bent het loon van de zieke werknemer door te betalen.

Het re-integratieproces doorloopt verschillende fasen:

De eerste stap is het proberen om de werknemer terug te laten keren naar het oorspronkelijke werk.
Vervolgens wordt onderzocht of de werknemer kan terugkeren naar aangepast eigen werk.
Als de eerste twee stappen niet haalbaar zijn, wordt gezocht naar ander passend werk binnen de organisatie, bekend als Spoor 1.
Als Spoor 1 niet haalbaar is, wordt er gezocht naar ander passend werk buiten de organisatie, bekend als Spoor 2.

De Wet verbetering poortwachter leidt dit proces, waarbij het UWV als toezichthouder fungeert. Meer informatie over de verwachtingen voor zowel werkgever als werknemer is te vinden in de Werkwijzer Poortwachter.

 

Wat bieden wij?
Tijdig professionele verzuimbegeleiding inschakelen kan aanzienlijk bijdragen aan het voorkomen van onnodig en langdurig verzuim, het stimuleren van re-integratiekansen en het vermijden van hoge kosten.

Onze diensten omvatten:

Spoor 1: begeleiding, ondersteuning en advies in de re-integratie, waarbij werknemer terugkeert in het oorspronkelijke werk of ander passend werk binnen de eigen organisatie.
Spoor 2: begeleiding, ondersteuning en advies in de re-integratie, waarin gezocht wordt naar ander passend werk in een andere organisatie.
Spoor 1 en 2 combinatie: begeleiding, ondersteuning en advies in de re-integratie, waarin de re-integratiekansen optimaal worden benut.

Wij handelen altijd volgens de Wet verbetering poortwachter en hanteren de Werkwijzer Poortwachter in onze begeleiding.

Engel & Cleary, het re-integratiebureau van Oudorp, nodigt je uit om vrijblijvend contact met ons op te nemen om jouw verzuimsituatie en opties te bespreken.

Bel direct 075 - 207 30 12
Stuur een email
Workshops

Wij helpen met re-integratie in

AmsterdamAlkmaar – Assendelft – Beemster – Beverwijk – Castricum – Graft – Haarlem – Heerhugowaard – IJmuiden – Koedijk – Krommenie – Landsmeer – Oostzaan – Oudorp – Purmerend – Stompetoren – Uitgeest – Wormer – Wormerveer – Zaandam – Zaandijk – Zaanstad

Comments are closed.

Google-Beoordeling
5.0
Gebaseerd op 10 recensies
js_loader