Home » Re-integratie » Reintegratiebureau Heerhugowaard

Re-integratiebureau Heerhugowaard

Jouw medewerker kampt met langdurige ziekte, wellicht veroorzaakt door diverse factoren, zowel medisch als niet-medisch.
Als werkgever in Heerhugowaard sta je voor de uitdaging van verzuim- en re-integratieprocessen. Wij, als re-integratiebureau in Heerhugowaard, bieden onze ondersteuning in deze complexe situaties.

Werkgevers ervaren vaak onzekerheden wanneer een werknemer niet in staat is om te werken.
Denk aan situaties waarin:

Jouw werknemer al geruime tijd ziek is en afwezig blijft.
De oorzaak van het verzuim niet louter medisch is, bijvoorbeeld door schulden, een scheiding, het verlies van een dierbare, mantelzorg, of intimidatie op de werkplek.
Het verzuim voortkomt uit een ernstige medische aandoening die intensieve behandeling vereist.
Er is sprake van een arbeidsconflict, en jouw werknemer heeft zich ziek gemeld.
De bedrijfsarts een tweede spoor traject adviseert.

Het is begrijpelijk dat je als werkgever onzeker bent over de aanpak van dergelijke situaties. Tijdig handelen is cruciaal om re-integratiemogelijkheden te benutten.

 

Wat omvat re-integratiebegeleiding?
Zowel werkgever als werknemer zijn verantwoordelijk voor re-integratie-inspanningen. Gedurende twee jaar ben je als werkgever verplicht het loon van de zieke werknemer door te betalen.

Het re-integratieproces doorloopt de volgende stappen:

De eerste stap is het proberen om de werknemer terug te laten keren naar het oorspronkelijke werk.
Vervolgens wordt onderzocht of de werknemer kan terugkeren naar aangepast eigen werk.
Als de eerste twee stappen niet haalbaar zijn, wordt gezocht naar ander passend werk binnen de organisatie, bekend als Spoor 1.
Als Spoor 1 niet haalbaar is, wordt er gezocht naar ander passend werk buiten de organisatie, bekend als Spoor 2.

De Wet verbetering poortwachter leidt dit proces, waarbij het UWV als toezichthouder fungeert. Meer informatie over de verwachtingen voor zowel werkgever als werknemer is te vinden in de Werkwijzer Poortwachter.

 

Wat bieden wij?
Tijdig professionele verzuimbegeleiding inschakelen kan aanzienlijk helpen bij het voorkomen van onnodig en langdurig verzuim, het stimuleren van re-integratiekansen en het vermijden van hoge kosten.

Onze diensten omvatten:

Spoor 1: begeleiding, ondersteuning en advies in de re-integratie, waarbij werknemer terugkeert in het oorspronkelijke werk of ander passend werk binnen de eigen organisatie.
Spoor 2: begeleiding, ondersteuning en advies in de re-integratie, waarin gezocht wordt naar ander passend werk in een andere organisatie.
Spoor 1 en 2 combinatie: begeleiding, ondersteuning en advies in de re-integratie, waarin de re-integratiekansen optimaal worden benut.

Wij handelen altijd volgens de Wet verbetering poortwachter en hanteren de Werkwijzer Poortwachter in onze begeleiding.

Engel & Cleary, het re-integratiebureau van Heerhugowaard, nodigt je uit om vrijblijvend contact met ons op te nemen om jouw verzuimsituatie en opties te bespreken.

Bel direct 075 - 207 30 12
Stuur een email
Workshops

Wij helpen met re-integratie in

AmsterdamAlkmaar – Assendelft – Beemster – Beverwijk – Castricum – Graft – Haarlem – Heerhugowaard – IJmuiden – Koedijk – Krommenie – Landsmeer – Oostzaan – Oudorp – Purmerend – Stompetoren – Uitgeest – Wormer – Wormerveer – Zaandam – Zaandijk – Zaanstad

Comments are closed.

Google-Beoordeling
5.0
Gebaseerd op 10 recensies
js_loader