Home » Re-integratie » Reintegratiebureau Castricum

Re-integratiebureau Castricum

Jouw werknemer is ziek en heeft geruime tijd niet kunnen werken.
Dit is mogelijk een gevolg van diverse factoren, variërend van medische tot niet-medische aard. Voor werkgevers kan het een complexe uitdaging zijn om te navigeren door het verzuim- en re-integratieproces. Als re-integratiebureau in Castricum staan wij klaar om ondersteuning te bieden.

Veel werkgevers worden geconfronteerd met vraagtekens wanneer een werknemer niet in staat is om te werken. Als werkgever kun je je afvragen wat te doen in de volgende situaties:

Jouw werknemer is al enige tijd ziek en kan niet aan het werk.
De oorzaak van het verzuim is niet medisch, zoals schulden, een scheiding, het verlies van een dierbare, mantelzorg, of intimidatie op de werkplek.
De reden voor het verzuim is een ernstige medische aandoening die intensieve behandeling vereist.
Er is sprake van een arbeidsconflict, en jouw werknemer heeft zich ziek gemeld.
De bedrijfsarts een tweede spoor traject adviseert.

Het is begrijpelijk dat je als werkgever onzekerheden hebt over hoe je moet omgaan met dergelijke situaties. Voor je het weet, kunnen er kostbare maanden voorbijgaan waarin mogelijk kansen waren om de re-integratie te bevorderen.

 

Wat houdt re-integratiebegeleiding in?
Zowel werkgever als werknemer verantwoordelijk voor re-integratie-inspanningen. Het is essentieel te weten dat je als werkgever gedurende twee jaar verplicht bent om het loon van de zieke werknemer door te betalen.

Het re-integratieproces omvat de volgende stappen:

De eerste stap is het proberen om de werknemer terug te laten keren naar het oorspronkelijke werk.
Vervolgens wordt onderzocht of de werknemer kan terugkeren naar aangepast eigen werk.
Als de eerste twee stappen niet haalbaar zijn, wordt gezocht naar ander passend werk binnen de organisatie, bekend als Spoor 1.
Als Spoor 1 niet haalbaar is, wordt er gezocht naar ander passend werk buiten de organisatie, bekend als Spoor 2.

De Wet verbetering poortwachter leidt dit proces, waarbij het UWV als toezichthouder fungeert. Meer informatie over de verwachtingen voor zowel werkgever als werknemer is te vinden in de Werkwijzer Poortwachter.

 

Wat bieden wij?
Het tijdig inschakelen van professionele verzuimbegeleiding kan aanzienlijk bijdragen aan het voorkomen van onnodig en langdurig verzuim, het bevorderen van re-integratiekansen en het vermijden van hoge kosten.

Onze diensten omvatten:

Spoor 1: begeleiding, ondersteuning en advies in de re-integratie, waarbij werknemer terugkeert in het oorspronkelijke werk of ander passend werk binnen de eigen organisatie.
Spoor 2: begeleiding, ondersteuning en advies in de re-integratie, waarin gezocht wordt naar ander passend werk in een andere organisatie.
Spoor 1 en 2 combinatie: begeleiding, ondersteuning en advies in de re-integratie, waarin de re-integratiekansen optimaal worden benut.

Wij handelen altijd volgens de Wet verbetering poortwachter en hanteren de Werkwijzer Poortwachter in onze begeleiding.

Engel & Cleary, het re-integratiebureau van Castricum, nodigt je uit om vrijblijvend contact met ons op te nemen om jouw verzuimsituatie en opties te bespreken.

Bel direct 075 - 207 30 12
Stuur een email
Workshops

Wij helpen met re-integratie in

AmsterdamAlkmaar – Assendelft – Beemster – Beverwijk – Castricum – Graft – Haarlem – Heerhugowaard – IJmuiden – Koedijk – Krommenie – Landsmeer – Oostzaan – Oudorp – Purmerend – Stompetoren – Uitgeest – Wormer – Wormerveer – Zaandam – Zaandijk – Zaanstad

Comments are closed.

Google-Beoordeling
5.0
Gebaseerd op 10 recensies
js_loader