Home » Re-integratie » Reintegratiebureau Beverwijk

Re-integratiebureau Beverwijk

Jouw werknemer is ziek en al enige tijd niet aan het werk.
Dit kan het gevolg zijn van verschillende factoren, variërend van medische tot niet-medische kwesties. Als werkgever kan het een complexe uitdaging zijn om te navigeren door het verzuim- en re-integratieproces. Wij als re-integratiebureau in Beverwijk bieden hulp.

Veel werkgevers staan voor grote vraagtekens wanneer een werknemer niet in staat is om te werken. Als werkgever kun je je afvragen wat je kunt doen als:

Jouw werknemer is al enige tijd ziek en kan niet aan het werk.
De reden voor het verzuim is niet medisch, zoals financiële problemen, een scheiding, het verlies van een dierbare, mantelzorg, of intimidatie op de werkplek.
Het verzuim wordt veroorzaakt door een ernstige medische aandoening die intensieve behandeling vereist.
Er is sprake van een arbeidsconflict, en jouw werknemer heeft zich ziek gemeld.
De bedrijfsarts een tweede spoor traject adviseert.

Het is begrijpelijk dat je als werkgever onzekerheid ervaart over hoe je met dergelijke verzuimsituaties moet omgaan. Tijd is vaak cruciaal, en het vermijden van kostbare maanden zonder passende re-integratie-inspanningen is van groot belang.

 

Wat houdt re-integratiebegeleiding in?
In het kader van re-integratie in Beverwijk zijn zowel de werkgever als de werknemer verantwoordelijk voor inspanningen. Werkgevers zijn gedurende twee jaar verplicht het loon van de zieke werknemer door te betalen.

Het re-integratieproces doorloopt een vastgesteld patroon:

De eerste stap is het proberen om de werknemer terug te laten keren naar het oorspronkelijke werk.
Vervolgens wordt onderzocht of de werknemer kan terugkeren naar aangepast eigen werk.
Als de eerste twee stappen niet haalbaar zijn, wordt gezocht naar ander passend werk binnen de organisatie, bekend als Spoor 1.
Als Spoor 1 niet haalbaar is, wordt er gezocht naar ander passend werk buiten de organisatie, bekend als Spoor 2.

De Wet verbetering poortwachter leidt dit proces, waarbij het UWV als toezichthouder fungeert. Meer informatie over de verwachtingen voor zowel werkgever als werknemer is te vinden in de Werkwijzer Poortwachter.

 

Wat bieden wij?
Het tijdig inschakelen van professionele verzuimbegeleiding kan aanzienlijk bijdragen aan het voorkomen van onnodig en langdurig verzuim, het bevorderen van re-integratiekansen en het vermijden van hoge kosten.

Onze diensten omvatten:

Spoor 1: begeleiding, ondersteuning en advies in de re-integratie, waarbij werknemer terugkeert in het oorspronkelijke werk of ander passend werk binnen de eigen organisatie.
Spoor 2: begeleiding, ondersteuning en advies in de re-integratie, waarin gezocht wordt naar ander passend werk in een andere organisatie.
Spoor 1 en 2 combinatie: begeleiding, ondersteuning en advies in de re-integratie, waarin de re-integratiekansen optimaal worden benut.

Wij handelen altijd volgens de Wet verbetering poortwachter en hanteren de Werkwijzer Poortwachter in onze begeleiding.

Engel & Cleary, het re-integratiebureau van Beverwijk, nodigt je uit om vrijblijvend contact met ons op te nemen om jouw verzuimsituatie en opties te bespreken.

Bel direct 075 - 207 30 12
Stuur een email
Workshops

Wij helpen met re-integratie in

AmsterdamAlkmaar – Assendelft – Beemster – Beverwijk – Castricum – Graft – Haarlem – Heerhugowaard – IJmuiden – Koedijk – Krommenie – Landsmeer – Oostzaan – Oudorp – Purmerend – Stompetoren – Uitgeest – Wormer – Wormerveer – Zaandam – Zaandijk – Zaanstad

Comments are closed.

Google-Beoordeling
5.0
Gebaseerd op 10 recensies
js_loader